Upoznajte činčilu

Činčile obično žive oko 15 godina, mada nije neuobičajen i duži životni vek (18-22 godine), piše portal Životinje.rs

.

Izvor: Zivotinje.rs

Četvrtak, 27.03.2014.

13:02

Default images

Veličina:

Dužina tela im je oko 25-35 cm; a rep im je 12-15 cm dugačak.

Temperament:

Redovno nošenje od malena utiče da se većina činčila brzo pripitomi i povećaju šanse da će biti privržene, iako je moguće da nekada neće želeti da se nose ili maze. Vrlo su aktivne i vole igru. Činčile se mogu čuvati pojedinačno, ali će im odgovarati i društvo istog pola ukoliko su iz istog legla ili su zajedno od malena.

Navike:

Čičile su noćne životinje, pa će biti najaktivnije u toku noći. Ponekad im aktivnosti traju od sumraka do svitanja. Trebalo bi ih držati u mirnom delu stana u toku dana. Preferiraju rutinu u nošenju i hranjenju, i za njih može biti stresna promena ove rutine. Budući da su tako aktivne, činčile zahtevaju veliki prostor za vežbanje i igranje. Visoke temerature su opasnije za činčile od nižih, i jako je bitno da ne dođe do „pregrejavanja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: