Performans ruske slikarke Ksenije Simonove u NP

Ruska slikarka Ksenija Simonova izvešće 26. februara na sceni "Raša Plaović" performans "Peščana priča - Živi Srbijo", najavljeno je na sajtu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 10.02.2017.

11:50

Performans ruske slikarke Ksenije Simonove u NP
Foto: Screenshot

U okviru programa, umetnica će predstaviti nastanak tri teme crtanjem u pesku, a posebnu notu tom jedinstvenom događaju daće svojim nastupom i njeni specijalni gosti - prvakinja Drame Narodnog pozorišta Ivana Žigon i "Hor slavista" izvođenjem ruskih i srpskih pesama.

Peščana priča govori o životu velike zemlje koja čuva svoju veru, poštuje pretke i koja je sposobna da se raduje i peva uprkos problemima sa kojima se suočava.

Simonova je u intervjuima, u više navrata, isticala da su Srbi veliki narod beskrajno talentovan i vedrog duha.

"Peščana priča je nastala nakon što sam proputovala mananstire i gradove Srbije, zauvek zavolevši tu zemlju i njene neverovatne ljude", objasnila je umetnica koja je svetsku slavu doživela upravo svojim posebnim talentom slikanja na pesku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: