KPGT: “Šekspirova naušnica” otvara letnju sezonu

Letnju sezonu pozorišta KPGT otvoriće premijera predstave "Šekspirova naušnica" reditelja Ljubiše Ristića 12. jula u u Staroj šećerani na Čukarici.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.07.2014.

18:18

Default images

Do kraja leta biće izvedeno još pet premijera pod zajedničkim naslovom "Let iznad sokolovog gnezda - hrabri stari svet', najavio je danas KPGT.

Tokom letnje sezone biće izvođene i starije predstave sa repertoara ovog teatra - "Sarajevske priče", "Ričard III", "Biciklist", "Razdeljak" i "Psovanje publike".

"Šekspirova naušnica" ima podnaslov travestija po Jonesku, Bekonu, Šekspiru i Borhesu, a nastala je na probama saradnjom reditelja Ristića i glumaca Sonje Mladenov, Lazara Jovanova, Ksenije Stefanović, Dejane Orozović, Dragana Stanikića i Vojislava Tomića.

Kako je travestija književno delo koje na satiričan i humorističan način oponaša drugo književno delo, autori su napravili eksplozivnu smešu ili urnebesni koktel teatra apsurda, krvavih tragedija, filozofije empirizma i borhesovskih ezoterija.

Autori predstave ukazuju da se svuda oko nas ljudi svlače i preoblače, prepisuju i plagiraju, lažno se predstavljaju i menjaju maske.

Odgovori na sva aktuelna, savremena i urgentna pitanja našeg fantastičnog, fenomenalnog i zamamnog realitija - samo u tabloidima i u "Šekspirovoj naušnici", dodaje se u duhovitoj najavi iz KPGT-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: