Počelo zagrevanje za 49. Zaječarsku gitarijadu

Na Trgu Oslobođenja u Zaječaru će od večeras pa do 29. jula biti održan još jedan Warm Up - prateći program 49. Gitarijade, saopštili su organizatori ove tradicionalne manifestacije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.07.2015.

15:18

Default images
www.gitarijada.org

Warm Up 2015 će, kao i prethodne godine, predstavljati pravo zagrevanje za veliki spektakl koji će na zaječarskoj Kraljevici biti održan od 29. jula do 1. avgusta.

Svake večeri od 20 sati do ponoći, na centralnom gradskom trgu će biti održavani koncerti i javna dešavanja. Večeras će biti održan četvrti memorijalni koncert "Dragan Stepanović Stepa", a nastupiće bend Rocktori sa prijateljima, čiji je Stepa bio bubnjar.

Od 20.00 sati nastupa Ž DUR, od 20.30 - Momčilo Moša Radenković, a koncert Rocktora pocinje u 21.00 časova. U nedelju 26. jula, takođe od 20.00, nastupa Memento, od 20.30 - Bele Najk čarape, 21.30 - ULIX, i od 21.30 - VIS Novi Dan.

Ponedeljak 27. jul, rezervisan je za nastup bendova: Persona Non Grata, od 20.00, od 20.30 sati nastupa bend Good Ol’ Bastards, dok nastup benda School Bus počinje u 21.00 časaova. U utorak 28. jula u okviru Warm Up 2015, od 20 sati će nastupiti bend Bas i Stega, pobednici 46. Gitarijade, nakon njih će, od 22.00 časova, nastupiti Texas Flood, uz direktan prenos koncerta na Radio Beogradu 202.

Takođe večeras, u Bugarskoj će biti predstavljen program 49. Gitarijade. Promocija će biti organizovana u okviru šestog DJ Retro Festa koji se održava u Vidinu. Osim u Bugarskoj, program 49. Gitarijade je ove godine promovisan i u Makedoniji, Hrvatskoj, Austriji i u nekoliko gradova širom Srbije. Osim 14 demo bendova, koji će se takmičiti za laskavo priznanje pobednika 49. Gitarijade, u revijalnom delu ovogodišnjeg festivala, na ukupno četiri bine nastupiće i Guano Apes, Therapy?, Laibach, Dubioza Kolektiv, Darko Rundek Cargo Trio, Gibboni & Vlatko Stefanovski, Kerber, Galija, Van Gog, Električni Orgazam, Generacija 5, Nikola Vranjković, Hard Time, Karizma, D Zoo, Dok7, Giga Groovy Going Group, Mr. Albino, Scarlet Notes, Mangrov, Dingospo Dali, Daniel Marques, Beltango Trio, Miroslav Tadić sa braćom Teofilović, Đura i mornari, Vrane kamene, Kora, Alisa, Diva Demolution (Australija), Er Goliam (Bugarska), Plutonia, New Deal, Madicine band, Sveti Gral, 8. Dan, Persona Non Grata.

Danas, takođe, počinje i 3D ART FEST, u okviru koga će pet umetnika iz Bugarske i pet umetnika iz Srbije narednih dana raditi na izradi likovnih dela u 3D formatu na javnim površinama u Zaječaru.

Od sutra (nedelja 26. jul) u Zaječaru počinje i Rock Akademija, organizovana za demo bendove koji su se plasirali u polufinale ovogodišnje Gitarijade. Osim ovih, u vreme trajanja Gitarijade u Zaječaru će se održati još nekoliko paralelnih programa - Gitarijada Free Zone, Gitarijada Expo i Gitarijada Visual, kao i nekoliko majstorskih radionica za akustičnu i električnu gitaru.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, koji će biti održan od 31. jula do 1. avgusta i koji će okupiti na hiljade bajkera iz zemlje i regiona. Za sve posetioce Gitarijade, tradicionalno je organizovan i besplatan smeštaj u Rock kampu, uz jedan besplatan obrok dnevno. Ulaz na sve programe 49. Gitarijade u Zaječaru i ove godine je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: