“Rok je ubijen.” A ko je ubica?

Džin Simons, legendarni roker i frontmen grupe Kiss rekao je da je zahvaljujući lošim poslovnim modelima, koji uključuju razmenu i preuzimanje fajlova putem interneta, i fanova koji veruju da imaju pravo da ih poseduju besplatno, zaključuje da je rok mrtav.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.09.2014.

13:34

Default images

"Veoma sam tužan što se neki petnaestogodišnjak u nekoj garaži negde u Sent Polu uključuje na svoj Maršal (pojačalo) i odvrće ga do 10, a neće imati priliku da to uradi i na nekom drugom mestu, kao što sam imao ja", rekao je Simons u intervjuu za “Esquire” koji je uradio njegov sin Nik, a prenosi CNN.

"On će, bez obzira na to šta da uradi, proći jadno", kaže poznati roker.

Simons za to krivi nedostatak podrške u muzičkoj industriji, pirateriju i činjenicu da stvaraoci nisu dovoljno cenjeni.

"To je veoma tužno za nove bendove. Oni jednostavno nemaju šansu", smatra on i poručuje da je bolje ni ne počinjati učenje gitare ili pisanje pesama.

"Testopisci i autori više rade iza scene, nego što vežbaju i oprobavaju se na sceni", smatra on i dodaje da "rok nije umro prirodnom smrću, nije umro od starosti. On je ubijen".

Međutim, na blogovima i društvenim mrežaam ova Simonsova izjava je naišla na negativne komentare, ali bez obzira na to on i dalje ne veruje u budućnost ovog muzičkog žanra.

Šta vi mislite - da li je rokenrol ubijen ili je u pitanju samoubistvo? I ko bi trebalo da se nađe na optuženičkoj klupi? Odgovorite nam putem komentara…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: