Green Day večeras u Beogradu

Kalifornijska grupa Green Day održaće večeras u okviru festivala Calling 2013 koncert na Kalemegdanu, ispod bedema tvrđave u parku kod Kule Nebojša. Program počinje od 18 časova, a nastupiće i Atheist Rap, Superhiks i Hladno pivo.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2013.

14:56

Default images

Kalifornijska grupa Green Day doputovala je dan ranije u Beograd. Produkcija koju spremaju za spektakl na Kalemegdanu već se postavlja na binu kod Kule Nebojša. Razglas koji su doneli sa sobom je prestižne svetske makre Clair i-5, poznat po tome što ga trenutno koriste imena kao što su Bon Jovi, Black Sabbath, Guns ‘N’ Roses ili Roger Waters.

Rasveta koja se montira na binu široku 44 metra i visoku 17 metara sastoji se od oko 700 uređaja poslednje generacije meðu kojima je i veliki zid iza benda sastavljen od 288 LED kolor reflektora sa preko 50.000 svetlećih dioda!

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl Calling 2013 na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, a svi koji planiraju da ulaznice kupe na dan koncerta, mogu ih kupiti na blagajnama u Bulevaru vojvode Bojovića od 17 časova. Green Day su evropski deo turneje otvorili sa koncertima u Milanu i Trstu, gde su na svakom koncertu imali po 30.000 fanova. Na oba koncerta set lista se sastojala od oko 30 pesama sastavljenih od najvećih hitova i nekoliko obrada kao što su AC/DC i „Highway To Hell“, The Beatles „Hey Jude“ ili Rolling Stones „Satisfaction“.

Dva dana pred veliki koncert u Milanu, bend je napravio tajnu svirku u malom milanskom klubu Ohibo pred nekoliko stotina najvernijih fanova, time dokazavši da i dalje ume da ostvari direktan kontakt sa publikom, baš kao i na početku karijere pre 25 godina.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18 časova u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, i apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: