Ulica kao muzička laboratorija

„Stereochemistry“ je muzički projekat Karle Hajman, rođene Beograđanke, poznatije i kao „Miss Stereochemistry“. Ona se otisnula u svet kako bi se posvetila fakultetu, ali ubrzo je počela da nastupa na ulicama Barselone.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2012.

21:11

Default images

Ona je nedavno gostovala i u emisiji Kurcšlus koja se emituje na radiju B92, a nešto kasnije je razgovarala i sa novinarkom Deutche Welle Natalijom Miletić.

Natalija: Kako si došla na tu ideju da postaneš ulična sviračica? Šta te je navelo da jednog dana izađeš na ulicu ili trg u Barseloni? Kako je izgledalo to iskustvo?

„Bilo je dosta adrenalina u tome. Dosta sam putovala i u mnogim gradovima u Italiji, u Barseloni, Londonu, na našem primorju ima puno naroda koji nastupa na ulici i svi ti muzičari zvuče neverovatno, zvuče bolje nego na radiju.

Pomislila sam, ako oni to mogu, mogu i ja. I ja želim da budem deo toga. I krene Karla da svira, i skupi se narod, i Karla kaže: ’ja se više nikad neću vratiti u laboratoriju (studirala je ekperimentalnu audiologiju), ovo je divno’. I tako polako dobiješ neko samopouzdanje i pozoveš neki bar i kažeš ja bih da sviram kod vas…“

Kabare je prilično zaboravljena forma, mada vrlo uzbudljiva i živopisna. Da li su tvoji kabarei tematski profilisani i koje su to teme kojima se baviš u svojim nastupima?

„Teme zavise od toga šta se meni trenutno dešava u životu, jer je muzika ventil koji uvek pomogne da nađeš drugu perspektivu kojom gledaš svet. Može da bude jako iznenađujuća i šta god se meni trenutno dešava u životu to uvek završi u pesmama pod nekim novim uglom, čudnim uglom, istim uglom, nije važno, ali završi u toj muzici.

S obzirom na to da je kabare deo stendap-komedije i da je na neki način vezan za pesmu, nije da sad jedna pesma ima jednu priču, kabare nekako prati to. A tema ima raznih, ja ne znam da se cenzurišem previše, tako da ko dođe na šou može svašta da čuje i vidi. To nema veze sa količinom psovki uopšte, već sa temama, naravno da tu ima nekih ljubavnih priča, nekih ličnih priča…“

„Moj poslednji album koji je izašao zove se ’The Archive Box’ i on je postao jedan mali svet, jedna kutija u kojoj se stavljaju duhovi, duhovi sa kojima čovek ne zna kako da živi u životu. Fizičko izdanje albuma ima puno nekih igara dok je digitalno izdanje, gde su svi filmovi, fotografije i naravno muzika, pušteno slobodno i besplatno za skidanje na stranici stereochemistrymusic.com.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: