Počinje "Ring Ring" festival

Međunarodni festival "Ring Ring", 17. po redu, počinje danas, 11. maja u Beogradu i do 21. maja na šest lokacija u gradu biće održano 14 koncerata i tri radionice za mlade umetnike, uz učešće muzičara iz 15 zemalja.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

09:27

Default images

Poslastice ovogodišnjeg festivala, kako su najavili organizatori "Ring Ringa", su nastupi džez legendi poput Pitera Brocmana, Pola Lovensa, Pola Litona i Freda Van Hova, kao i grupa "Atomik" i bendovi Matsa Gustafsona i Kena Vandermarka.

Tokom festivala biće priređene i dve svetske premijere. Na prvoj će prvi put zajedno na sceni biti Francuzi Mišel Doneda i Žerom Netinžer, Nemac Tomas Len i novosadski trubač Nenad Marković.

Druga premijera biće upriličena na samom otvaranju glavnog programa 17. maja. Reč je o nastupu kvarteta "Ultima Armonia" u kojem prvi put posle 25 godina sarađuju Boris Kovač i Stevan Kovač Tikmajer.

Od domaćim muzičara, na festivalu će nastupiti Svetlana Maraš koja će zajedno sa Gustafsonom i Vandermarkom pokrenuti publiku u okviru specijalnog dešavanja u Muzeju savremene umetnosti i beogradski džez sastav "Fish in Oil" koji će promovisati svoj debi album.

Ulaznice koštaju 350 dinara za veče ili 1.250 dinara za komplet i mogu se kupi na blgajnama Kulturnog centra Reks i Kolarčeve Zadužbine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: