Džoni Štulić traži 25 miliona evra

Grupa američkih advokata uz pomoć evropskih saradnika u ime poznatog rok muzičara Branimira Štulića pokreće veliki sudski spor protiv Kroacija Rekordsa (KR) od koga će tražiti odštetu u iznosu od najmanje 25 miliona evra.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.02.2012.

23:44

Default images

Do 1991. Štulić potražuje 12 miliona evra, a za ukradeni kopirajt i period od 1991. naovamo još barem toliko. S obzirom da Štulić ne daje intervjue, preko svog portparola Zorana Živkovića i urednika njegovog Jutjub (Youtube) kanala, indeks.hr je zamoljen da objavi objašnjenje u kome Štulić tvrdi da Agencija zaštite malih prava (ZAMP) i dalje automatski ubire novac od njega.

Do 1990. Jugoton (koga je nasledio KR) je prodao puno više od milion primeraka, što znači da je uz preračunatu cenu od 25 evra do te godine obrnuo bar 25 miliona evra bruto, piše Štulić i dodaje da ga kasnije nikad nisu izvestili ni o čemu.

Kako Kroacija rekords računa sa zakonom o zastarevanju nakon pet godina, oni uvek znaju da će platiti taj period, što je neverovatan profit, koji im omogućava da nastavljaju sa pljačkom unedogled, piše Štulić u tekstu koji je napisao za Internet portal indeks.hr.

Ističući da je 1990. godine dobio od tadašnjeg Jugotona poslednju uplatu od 2.000 evra, a otad ništa, Štulić tvrdi da KR i dalje ilegalno prodaje njegove pesme za velike pare.

"Do 1090. potražujem 12 miliona evra, zatim dvadesetogodišnje kamate na 12 miliona, plus prevara, krađa kopirajta i bezočnu eksploataciju zadnjih dvadeset godina, što se ne oprašta, završava Štulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: