Kultura

Četvrtak, 03.11.2011.

15:51

Zvezde na NS džez festivalu

Na predstojećem Novosadskom džez festivalu, u Kulturnom centru Novog Sada i Srpskom narodnom pozorištu (SNP) od 8. do 19. novembra, nastupiće Ron Karter, Gonzalo Rubalkaba, Duško Gojković i drugi svetski značajni muzičari, najavili su organizatori.

Izvor: Tanjug

Default images

U okviru četiri večeri glavnog koncertnog programa festivala, koji počinje 16. novembra u velikoj sali SNP-a, nastupiće ukupno 12 ansambla, a prvi među njima biće Vladimir Kostadinović Njujork kvartet.

Iste večeri publika će imati priliku da uživa u muziciranju benda Torstena Gudsa kao i Džimija Hita sa sastavom Hit braders.

Veliku pažnju, kako se očekuje, privućiće nastupi Gojkovića i njegovog kvinteta, legende džeza Rona Kartera, norveškog trija Gisl Torvika kao i Rubalkabinog trija, istakla je urednica programa 13. Novosadskog džez festivala Vesna Kaćanski na konferenciji za novinare.

Napominjući da će, pre početka zvaničnog programa u SNP-u, u Kulturnom centru biti priređeno niz koncerata i drugih priredbi u susret glavnom delu manifestacije, ona je najavila da će 8. novembra u klubu "Tribina mladih" prva nastupiti Lena Kovačević sa svojim bendom.

Sledećih večeri u istom prostoru nastupiće novosadski Big bend, Siti rein voker, Magnus Mel kvartet i trio Vojislava Brkovića a do početka glavnog programa biće priređena izložba džez plakata i nekoliko radionica za mlade, koje će održati saksofonista Magnus Mel i bubnjar Ferenc Mel kao i drugi poznati muzičari.

Radionice tih izuzetnih umetnika biće besplatne, rekla je Vesna Kaćanski i dodala da će na Internet stranici Novosadskog džez festivala biti blagovremeno date neophodne informacije kako bi učesnici mogli na vreme da se prijave i pripreme.

Za programe u Kulturnom centru ulaz je slobodan a pojedinačne ulaznice za koncerte u SNP-u prodavaće se po ceni od 700 dinara dok će komplet karata koštati 2.300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: