"Stefan i prijatelji" za Stefana

Na kamernoj sceni Mesne zajednice "Lipov lad" danas će biti održan koncert "Stefan i prijatelji" radi prikupljanja sredstava za učešće slepog harmonikaša Stefana Pantića (17) na Međunarodnom takmičenju u Sarajevu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

13:01

Default images

Pantić, učenik drugog razreda Srednje muzičke škole "Kosta Manojlović", slep je od rođenja, a vredno radeći postigao je velike uspehe na takmičenjima u Puli, Kragujevcu, Aranđelovcu.

Koncert organizuju Kulturno društvo "Stvarajmo zajedno", uz podršku Gradske opštine Zvezdara i Kompanije "Actavis", a publika će umesto ulaznica dobiti štampane uplatnice sa Stefanovim imenom i bankovnim računom.
Stefan Pantiæ
Pored Pantića, koji će na harmonici izvesti dela Domenika Skarlatija, Vladimira Zolotariova i Džona Garta, nastupiće i Mladen Drenić na violini, Marko Končarević, Nadežda Milenković i Miloš Mutapčić sa harmonikama, Teodora Nikolić na violončelu.

Pantić je rođen je 1994. godine u Aranđelovcu. Osnovnu školu za slepu i slabovidu decu "Veljko Ramadanović", u Zemunu, završio je s odličnim uspehom. Uporedo je završio i Osnovnu muzičku školu "Kosta Manojlović", u Zemunu, a sada ide u Srednju muzičku školu, odsek harmonika, u klasi profesorke Mirjane Mihailović.

Takmičenje u Sarajevu održava se od 27. do 30. aprila i okupiće takmičare iz čitave Evrope, a najavljena su stručna predavanja i majstorske radionice, koje će voditi najbolji harmonikaši sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: