"Nisam kapirala pruženu priliku, ni sebe nisam shvatala preozbiljno. Htela sam normalan život"

Jedna od najvećih i najlepših tinejdžerskih zvezda bivše Jugoslavije priča o svom ulasku u film sa četiri i po godine, o intervjuu za "Intervju" Endija Vorhola, kako je u Holivudu odbila nepristojnu ponudu, ali i kako je umesto da uđe u filmsko sazvežđe odlučila da bude samo mama.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

18:43

Foto: YouTube / Printscreen

"Htela sam normalan život. Da nemam veze sa glumom. Da budem tinejdžer kao svi. I tako mislim tokom tog letovanja na Braču. Petog dana na moru, zvoni telefon u kući. Zovu me da dođem u Beograd. Snima se film "Bal na vodi". Ne želim. Kažu, fenomenalna je uloga. Odlična je i ekipa: Dragan Bjelogrlić, Žika Todorović, Milan Štrljić, Nebojša Bakočević, Goran Radaković. Oni već treniraju veslanje, spremaju se za film. Trajalo je tri dana ubeđivanje i na kraju pristanem", ispričala je Gala Videnović u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

"Dolazim u Beograd, ekipa sedi u 'Maderi'. Pitam kad počinje snimanje. Kažu: 'Prekosutra.' 'Bal na vodi' je označavan kao antikomunistički film, kao i za tadašnje prilike veliki antidržavni film. Ali ja sam tada bila klinka. Nisam imala pojma o svemu tome", rekla je Gala Videnović.

"Posle 'Bala na vodi', snimam 'Metlu bez drške', a onda i svoj poslednji film u Jugoslaviji 'Vila Orhideja'. Snimala sam tri meseca u Zagrebu. Sa filmom 'Bal na vodi' išla sam svuda po svetu. Na festival u Londonu, Parizu, Milanu... Na festivalu u Njujorku intervjuisali su me za čuveni 'Intervju', magazin Endija Vorhola. Tada nisam skroz kapirala priliku koja mi je ukazana pojavljivanjem u 'Intervjuu'. Bio je to, za to vreme, možda najuticajniji umetnički časopis na planeti. Znala sam ko je Endi Vorhol, ali nisam shvatala koliko je značajno pojavljivanje u 'Intervjuu'. Inače nikada nisam sebe preuveličavala i shvatala se preozbiljno", ispričala je glumica koju sada gledamo u seriji "Pet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: