Iranski reditelj Saman Hakikivand na Maratonu kratkog filma

Iranski reditelj Saman Hakikivand predstaviće večeras svoj kratki film "Neprihvatljivo" na Maratonu kratkog filma Merlinka festivala.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

11:18

Iranski reditelj Saman Hakikivand na Maratonu kratkog filma

Film je sanjarenje u kome živi mladi transseksualac koji prekida sa roditeljskim pritiscima koji će na kraju kulminirati potpunim odbacivanjem.

Saman Hakikivand je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti u Norveškoj. Tokom poslednje decenije snimio je nekoliko kratkih filmova, dokumentaraca, video klipova i reklama.

Radovi su mu više puta bili nominovani i nagrađivani na umetničkim i filmskim festivalima. U filmovima se fokusira na teme otuđenja, odbacivanja, trauma, izbeglice...

Svoje filmove će večeras predstaviti i Branislav Princip, kratki dokumentarac "Slutnja anđela" o prvom gej aktivisti Dejanu Nebrigiću, Stefan M. Mladenović, kratki igrani "Želim da ti kažem" o lavirintu života i Barbara Muler iz Austrije koja je u Beogradu sa ekipom svog filma "Nisa" priče o dve cimerke čiji odnos se dovodi u pitanje dolaskom neočekivanog gosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: