Mel Gibson se sreo s novim "Pobesnelim Maksom"

Mel Gibson, proslavljeni tumač antiheroja Maksa u serijalu "Pobesneli Maks", došao je u Los Anđeles na svetsku premijeru "Auto-puta besa", prvog novog filma s tim likom posle 30 godina, i slikao se s Tomom Hardijem (Hardy), britanskim glumcem kojem je pripao nezahvalni zadatak da odigra čoveka kojeg publika i dan-danas identifikuje sa Gibsonom.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.05.2015.

19:22

Default images
Beta / Matt Sayles/Invision/AP

Gibson, Hardi i Džordž Miler, tvorac sva četiri filma u serijalu, pozirali su osmehnuti posle premijere, a kako prenosi britanski "Dejli mejl", Hardi (37) je izjavio da mu je susret s Gibsonom (59) bio "neprijatno iskustvo".

"Bilo mi je potrebno da upoznam Mela, čisto iz perspektive mladog čoveka. Želeo sam da dotaknem esenciju prethodnog Maksa i prosto kažem 'zdravo'", rekao je Hardi, i dodao da mu je bilo neprijatno da kaže: "Ti si Pobesneli Maks. Ja sam Tom Hardi, i ja ga igram."

Prema Hardijevim rečima, Gibson kao da se dosađivao i samo je kazao: "U redu je, druškane, želim ti sreću", a potom su satima pričali o svemu i svačemu.

"Onda je on (Gibson) pozvao mog agenta i rekao mu: 'Mislim da si našao nekog ko je luđi od mene'", ispričao je Hardi, a prenosi "Dejli mejl".

Svečana premijera novog "Pobesnelog Maksa" zakazana je za 14. maj na Kanskom festivalu, a istog dana počeće da se prikazuje u Srbiji, pokazuju podaci domaće distributerske kuće Blic film i video.

Na pretpremijeri u Los Anđelesu pojavila se cela glumačka ekipa "Auto-puta besa", uključujući Šarliz Teron (Charlize Theron) i Hjua Kiza-Berna (Hugh Keays-Byrne), koji je u prvom "Pobesnelom Maksu" (1979) igrao vođu motociklističke bande Prstoreza, a u najnovijem opet igra glavnog negativca - maskiranog tiranina Imortana Džoa.

Kako je ranije najavljeno, film "Pobesneli Maks: Auto-put besa", donosi iznova osmišljen, postapokaliptični svet iz prva tri filma, u kojem se vode borbe oko preostalih energenata i vode. Prvi "Pobesneli Maks" nastao je u australijskoj, niskobudžetnoj produkciji, i bio je hit svuda osim u Americi.

U tom filmu civilizacija još postoji, ali lagano tone u haos, a birokratija ometa sve malobrojnije policajce u održavanju reda na australijskim drumovima, na kojima motociklističke bande napadaju cisterne sa gorivom i maltretiraju stanovništvo. Kada jedna takva, osvetoljubiva grupa izgazi motorima ženu i dete Maksa Rokatanskog, najboljeg među policijskim vozačima, on pomahnita, ukrade specijalno policijsko vozilo i uspe da pobije celu bandu, ali nastavlja da luta drumovima, izgubivši sve do čega mu je ikada bilo stalo. Nastavak, "Pobesneli Maks 2: Drumski ratnik" (1981), prikazuje unutrašnjost Australije nekoliko godina kasnije, nakon velikog rata oko energenata u kojem se civilizacija potpuno raspala. Maks, sada usamljena "olupina od čoveka" koja krstari pustinjom, nevoljno pomaže maloj ljudskoj zajednici, zabarikadiranoj na jednom crpilištu nafte, da odbrani sebe i "crno zlato" od armije drumskih razbojnika.
Beta / Jordan Strauss/Invision/AP
Treći film, "Pobesneli Maks izvan Gromovne kupole" (1985), bio je skupa australijsko-holivudska produkcija, sa znatno ublaženim nasiljem u odnosu na prethodna dva filma, i generalno se smatra najslabijim u serijalu. Svejedno, ostvario je dobar uspeh, a u njemu je, pored Gibsona, igrala Tina Tarner, čiji je veliki hit "We Don't Need Another Hero (Thunderdome)" napisan specijalno za ovaj film.

"Gromovna kupola" prikazuje početke nove civilizacije nakon nuklearnog rata i prati Maksova nastojanja da u Bartertaunu - gradu koji struju pravi iz metana, preradom svinjskog izmeta - pronađe čoveka koji mu je ukrao vozilo i kamile. Pošto bude proteran u pustinju, nailazi na pleme poludivlje dece, čiji su se roditelji pre mnogo godina, bežeći od rata u džambo-džetu, srušili kraj jedne oaze i tu ostavili decu dok ne dovedu pomoć.

Miler je sredinom devedesetih godina došao na ideju za četvrti film, ali nikako nije uspevao da ga snimi, a u međuvremenu je odustao od Mela Gibsona, koji je trebalo da igra Maksa. Kada je produkcija, ovog puta sa Tomom Hardijem u glavnoj ulozi, napokon trebalo da počne, u Australiji su pale velike kiše koje su ozelenile pustare u kojima je film trebalo da se snima, pa se ekipa preselila u Namibiju.

U "Auto-putu besa", Maks se udružuje sa ženom po imenu Imperator Furioza (Šarliz Teron), koja beži kroz pustinju u kamionu, vodeći sa sobom grupu devojaka - spasenih iz ruku Imortana Džoa i njegove drumske vojske. Džordž Miler u intervjuima ističe da je u prikazima drumskih bitaka koristio prava vozila i kaskadere, i da je izbegavao kompjutersku animaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: