Danijel Dej Luis se opet povlači?

Pre nekoliko dana Danijel Dej Luis je rekao da će se, ako dobije trećeg Oskara za najbolju mušku ulogu, povući iz sveta glume na 5 godina. Posle osvajanja nagrade sinoć, po svemu sudeći - to će se i desiti.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

14:44

Default images

Mnogi se slažu da je u pitanju jedan od najboljih glumaca u istoriji "pokretnih slika", posebno pošto je jedini koji je dobio čak tri Oskara u kategoriji najbolje odigrane muške uloge, a sada je jasno da će njegovo imanje u Viklouu (Dablinu) dobiti stalnog stanara narednih pet godina.

Ovo nije prvi put da Dej Luis pravi pauzu, naime to je uradio nakon filma "Bokser" 1997. godine ali i nakon filma "Bande Njujorka" 2002. godine.

„Nimalo mi nije jasno kako se ovo desilo. Čudno je, jer kada smo pre tri godine odlučili da snimimo film, trebalo je da igram Margaret Tačer, ali je Meril Strip bila prvi izbor Spilberga za Linkolna“, našalio se Dej Luis na sinoćnoj dodeli.

Pre ovog on je osvojio Oskara za uloge u filmovima „Moje levo stopalo“ (My Left Foot - 1989) i „Biće krvi“ (There Will Be Blood - 2008)

„Mislim da sam imao više nego dovoljno sreće. Zahvalan sam Akademiji na nagradama,“ rekao je Dej Luis sinoć.

Danijel Dej Luis je sin pesnika Sesila Dej Luisa i glumice Džil Balkon. Oženjen je ćerkom Artura Milera, Rebekom sa kojom ima dva sina.

Poznat je po tome da glumu shvata ozbiljno i da se za uloge priprema temeljno. Kada se spremao za ulogu Gerija Konlona u filmu „U ime oca (In The Name Of The Father)“ proveo je dva dana u zatvorskoj ćeliji bez hrane i vode.

Pošto ga često karakterišu kao samotnjaka on se brani time da mu je potreban prostor i vreme da se pripremi za svoje uloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: