"Prometej": Prvi utisci o filmu

Novi film Ridlija Skota "Prometej" od 1. juna će moći da prate gledaoci u svetu, u Americi će početi da se prikazuje tek od 8. juna, a prvi utisci o filmu koji opisuje događaje koji su prethodili legendarnom "Osmom putniku (Tuđinu)", pojavili su se na društvenim mrežama i u nekim medijima.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

16:48

Default images

"Prometej" će se od 1. juna prikazivati između ostalog u Francuskoj, Engleskoj, Rusiji, i Belgiji, a iako u Americi još uvek postoji embargo na kritike o filmu dok se on zvanično ne nađe u biskopskoj distribuciji, novinari "Varajetija" i "Holivid Riportera", kao nekolicina njihovih kolega iz drugih medija izneli su svoje mišljenje o filmu, a neki su putem tvitera diskutovali o onome što su videli.

"Treći izlet Ridlija Skota u žanr naučne fantastike nakon "Osmog putnika" i "Istrebljivača" neće postaviti nove granice žanra kao što je to bio slučaj sa pomenutim klasicima uprkos vrlo preofesionalnom pristupu i ambiciji reditelja da nadmaši uspeh prethodnih dela, ali donosi vizuelni spektakl, akciju i napetost koja će sigurno zaokupiti pažnju gledalaca širom sveta, napisao je Tod Mekarti kritičar THR-a.

Kritičar "Varajetija" Džastin Čeng je bio oštriji pa je napisao da "Prometej" nije ni blizu priče koja je u "Osmom putniku" dočarala efektne scene "straha" i napetosti.

"Filmu fale duge scene bez zvuka koje su vas u "Osmom putniku" činile toliko nervoznim i proizvodile osećaj neprijatnog iščekivanja šta će se dogoditi sledeće", piše Čeng.

Novinar Mark Adams iz "Skrin Dejlilja" kaže da "Prometeju" nedostaje "bazični horor" jer se fokusira na naučna objašnjenja umesto "da izvuče na videlo sve horor karte koje će vas prodrmati", ali da to ne znači da je film promašaj, jer se u njemu nalaze scene koje će vas sigurno zadiviti.

„Prometej 3D“ nastao je kao početak priče o „Osmom putniku“, ali je u međuvremenu postao mnogo više od toga, i „evolvirao u novi univerzum“, kako je rekao reditelj Ridli Skot. Film se bavi univerzalnim pitanjima - ko smo, odakle smo, ko nas je stvorio, dodao je reditelj

U filmu igraju švedska glumica sa holivudskom karijerom u usponu, Naomi Rapas, Šarliz Teron i Majkl Fasbender, a u ostalim ulogama pojavljuju se i Gaj Pirs, Logan Maršal-Grin, Idris Elba i ostali, a u Srbiji će se prikazivati od 6. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: