Nikola Ljuca nagrađen u Roterdamu

Debitantski dugometražni flmski projekat“Vlažnost vazduha” mladog reditelja Nikole Ljuce i ko-scenaristkinje Staše Bajac nagrađen je na 29. koprodukcionom marketu ''SineMart'', u okviru 41. Filmskog festivala u Roterdamu, ''Eurimages" nagradom za razvoj koprodukcionog projekta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2012.

14:55

Default images

Nagrada, u vrednosti od 30.000 evra dodeljuje se najboljem projektu koji učestvuje na ''SineMartu'''' i predstavlja podršku projektima u fazi razvoja koji su evropska koprodukcija.

“Vlažnost vazduha” je prvi dugometražni film mladog reditelja Ljuce i scenaristkinje Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa nagrađivanim kratkim filmom “Četvrtak”.

Snimanje ovog projekta planirano je za 2013. godinu i biće realizovano u srpsko- evropskoj koprodukciji, na čelu sa produkcijskom kućom ''Dart film'' iz Beograda, a producenti flma su Nataša Damnjanović i Vladimir Vidić.

Razvoj projekta “Vlažnost vazduha” je započeo u februaru 2011. godine kada je projekat odabran za učešće na “Skript stejšn“ platformi za razvoj scenarija u okviru Berlinskog flmskog festivala.

Nakon toga se, kao jedini projekat iz Srbije, našao među 12 scenarija iz celog sveta nagrađenih finansijskom podrškom za razvoj ''Hubert Bals'' fonda međunarodnog flmskog festivala u Roterdamu i ušao u selekciju novoosnovanog ''Bust'' programa u saradnji ''Hubert Bals'' fonda, ''Binger Filmlaba'' i ''SineMart''''-a, zahvaljujući čemu je i predstavljen na ''''Sinemart'''' koprodukcionom marketu međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: