Nikola Ljuca nagrađen u Sarajevu

Debitantski dugometražni projekat "Vlažnost vazduha" ("Humidity") mladog srpskog reditelja Nikole Ljuce i koscenaristkinje Staše Bajac dobio je "International Relations Arte" nagradu u vrednosti od 6.000 evra, na 17. Sarajevo film festivalu, saopštili su producenti filma.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 01.08.2011.

15:13

Default images

"Vlažnost vazduha" jedini je projekat iz Srbije koji je ove godine učestvovao na "Cinelink" koprodukcionom marketu u Sarajevu. Razvoj projekta "Vlažnost vazduha" je započet u februaru kada je odabran za učešće na "Script Station" platformi za razvoj scenarija u okviru filmskog festivala u Berlinu.

Nakon toga našao se medju 12 scenarija iz celog sveta nagradjenih finansijskom podrškom za razvoj "Hubert Bals Fonda" Medjunarodnog filmskog fetivala u Roterdamu.

"Vlažnost vazduha" je prvi dugometražni film Nikole Ljuce i Staše Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa kratkim filmom "Četvrtak". Snimanje filma planirano je za 2013. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: