Izabran žiri za 16. FAF

Nagradu „Aleksandrar Saša Petrović“ za najbolji film Festivala autorskog filma ove godine dodeliće međunarodni žiri u sastavu Zvonimir Jurić, Corinne Diseren i Tomas Lemarquis.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2010.

12:21

Default images

Zvonimir Jurić, hrvatski reditelj, prošlogodišnji je dobitnik Gran prija „Aleksandar Saša Petrović“ sa filmom „Crnci“. Njegov kratki film „Žuti mjesec“, jedna od priča iz omnibusa „Zagrebačke priče“, osvojio je „Srce Sarajeva“ na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu.

Međunarodna kuratorka Corinne Diserens radila je kao kuratorka i direktorka muzeja savremene umetnosti u Bolcanu, Marseju, Nantu, radila je za pariski centar „Žorž Pompidu“, i vodila nekoliko međunarodnih bijenala među kojima je i bijenale u Sao Paolu, baveći se delima najznačajnijih savremenih umetnika.

Tomas Lemarquis je islandski glumac i umetnik, koji se proslavio ulogom u kultnom filmu „Noi Albinoi“, snimljenom 2003. godine. Paralelno sa glumačkom karijerom, Lemarquis se bavi i video instalacijama i performansom, izlažući u Rejkjaviku, Varšavi, Berlinu, Parizu, Hagu.

U takmičarskog programu Festivala autorskog filma nalazi se 14 ostvarenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: