Danas: "Filmski put" kupuje "Avala film"

Konzorcijum "Filmski put" jedini je položio depozit neophodan za učestvovanje na licitacionoj prodaji "Avala filma", zakazanoj za sredu, 22. aprila, objavio je "Danas".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

10:08

Default images

Taj dnevnik u izdanju od utorka navodi da je reč o kompaniji iza koje stoji francuski i američki kapital, ali i neke banke koje su spremne da prate novu investiciju.

"Osnov odluke da se uđe u proceduru kupovine 'Avala filma' je poslovni plan konzorcijuma i banaka, zasnovan pre svega na najavljenom zakonu o poreskim olakšicama za strane producente ukoliko snimaju u Srbiji", kažu u Konzorcijumu i naglašavaju da su osnovani "isključivo iz interesa ulaganja u filmsku industriju", navodi "Danas".

U Konzorcijumu ističu i da je u deo tog poslovnog plana uključena i ista ekipa producenata koja je uspela da u Beograd dovede snimanje filmova "Tri dana za ubijanje" s Kevinom Kostnerom i "Novembarski čovek" s Pirsom Brosnanom.

Kako navodi "Danas", dokumentaciju za učešće na licitaciji "Avala filma" otkupila su tri potencijalna kupca, ali druga dva nisu položila depozit koji omogućava učešće u nadmetanju. To preduzeće prodaje se kao pravno lice, nakon četvorogodišnjeg stečaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: