Kultura

Sreda, 22.06.2016.

15:45

Lazaru Ristovskom nagrada za doprinos glumi

Glumcu Lazaru Ristovskom sinoć je na 24. Međunarodnom filmskom festivalu "Art film fest" u Košicama, u Slovačkoj, uručena prestižna nagrada "Actor's Mission Award" za izuzetan doprinos umetnosti glume.

Izvor: Tanjug

Lazaru Ristovskom nagrada za doprinos glumi
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Posebna zanimljivost je da mu je nagradu dodelila glumica i rediteljka Mirjana Karanović koja na festivalu učestvuje sa svojim filmom "Dobra žena", saopštio je producentska kuća "Zillion film".

Prestižnu nagradu su pre Ristivskog dobijali veliki svetski glumci - Ben Kingsli, Džeremi Ajrons, Klaudija Kardinale, Izabel Iper i drugi.

Ristovski je nakon projekcije svog filma "Belo odelo" održao master-klas studentima i gostima festivala, a zatim je prikazan film "Podzemlje" Emira Kusturice u kome Ristovski igra Petra Poparu - Crnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: