Kultura

Četvrtak, 10.03.2011.

12:07

Retrospektiva Selakovićeve u Haosu

Izložba radova na papiru, iz raznih faza i ciklusa slikarke Rade Selaković biće održana od 15. marta do 30. aprila u galeriji „Haos“ u Beogradu.

Izvor: PR

Default images

Postavka pod nazivom „Sećanje na Radu Selaković“ svojevrsna je retrospektiva sastavljena od tri celine koje su određene različitim postupcima u likovnom tretmanu.

Izložba obuhvata kako najranije radove u kojima je dominantna figuracija, gde su linija i klasični crtež osnovno sredstvo izražavanja, tako i apstraktne strogo geometrijske kompozicije na pirinčanom papiru, ali i poslednje radove izvedene vezom i zlatnom bojom na finoj hartiji.

Ovo je prvi u nizu projekata koji bi trebalo da kompletno pokaže i predstavi delo ove umetnice a time i njeno trajanje.

Rada Selaković rođena je 1952. godine u Beogradu, a učestvovala je na više od sto izložbi u zemlji i inostranstvu. Njena dela nalaze se u brojnim galerijama i privatnim kolekcijama širom sveta. Preminula je 2008. godine u Beogradu, u 56. godini.

Izložbu „Sećanje na Radu Selaković“ 15. marta u 20h otvoriće istoričarka umetnosti Ljiljana Slijepčević. Uvodnu reč i tekst u katalogu sačinila je Borka Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

20 h

Podeli: