Marina Abramović prodaje makaronse sa ukusom sebe

Marina je istraživala svoju prošlost i odrastanje kako bi napravila slatkiše koji savršeno odslikavaju sve elemente njenog života.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

18:35

Marina Abramović prodaje makaronse sa ukusom sebe
Foto: Thinkstock / ilustracija

Marina Abranović je imala mnogo projekata tokom poslednjih decenija. Sedela je u muzeju šest sati i puštala ljude da joj rade šta god hoće, hodala Kineskim zidom i izvela zastrašujuće napet test poverenja koji je uključivao luk i strelu. Šta sada? Prodaje čuvene kolačiče - makarons sa ukusom sebe.

U saradnji sa luksuznim brendom slatkiša/eksperimentalnim projektom Kreëmart, stvorila je makaronse "Koji imaju ukus nje", izveštava Artnet.

Marina je istraživala svoju prošlost i odrastanje kako bi napravila slatkiše koji savršeno odslikavaju sve elemente njenog života.

"Moja baka, rano ujutru, pravi kafu", objašnjava Marina u video-snimku koji je deo kampanje. "Miris kafe je bio svuda u kući. A onda sam se setila mirisa bosiljka, majčine dušice, semenki, kao i egzotičnih mirisa sa putovanja na koje sam išla kasnije. Setila sam se i vulkana i vodopada i osećaja ujutru kada sam gledala u mesto gde se more sreće sa okeanom, a okean sa nebom. Sve to zajedno, to je makaron mene."
"Najveći deo mojih radova je nematerijalan jer su performansi nematerijalni, pošto su ograničeni konceptom i vremenom", rekla je Marina u izjavi o projektu. "Kreëmart radi u mediju šećera koji je isto nematerijalan, jer ga konzumiraš, pojedeš i nema ga. Ono što ostaje iza je sećanje."

Artnet opisuje ukus slatkiša kao prepoznatljiv i intenzivan i kaže da "kao i umetnica, nije za svakoga".
Izvor: vijesti.me

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: