Bitef Teatar i B92 za ,,Milu’’

Bitef Teatar će sav prihod od ulaznica u maju donirati Fondu za nezbrinute životinje ,,Mila’’, koji je osnovala RTV B92.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

12:35

Default images

Po, prvi put u istoriji Bitef Teatra, na plesnu predstavu, specijalno prilagođenu ovom događaju, 20 maja, biće dozvoljen ulaz gledaocima koji žele da dođu sa svojim kućnim ljubimcem.

Cilj akcije je pomoć nezbrinutim i bolesnim životinjama, podrška trajnom rešavanju problema napuštenih pasa, kao i apel za strožije kažnjavanje nasilnika nad životinjama.

Ovo je kako iz Bitefa saopštavaju pokušaj da se pozorište, ,,u vreme finansijske krize kada mu je rad vrlo otežan, ali i u društvenoj klimi koja navodi na grčevito zgrtanje novca, a ne davanje, aktivira u drugom pravcu. Imperativ zarade na blagajni, generalno nije dobar za razvoj teatra, kao što nije dobro da humanitarne akcije utihnu zbog opšte klime prevara i nepoverenja’’.

Iz BItefa takođe naglašavaju da predstava 20.maja, pozorišni hepening, - nije predstava za pse, jer bi se tada trebalo baviti ozbijnim istraživanjem šta je to što bi životinjama bilo interesantno da vide na sceni, već je to pozorišni događaj na koji, osim obične publike, vlasnici pasa mogu sa sobom da povedu i svoje ljubimce.

U pitanju je plesna predstava u trajanju od 30 minuta, u koreografiji Aleksandra Ilića, bez glasne muzike i agresivnog pokreta. U salu će biti dozvoljen ulazak trideset pasa na povocu, u parteru i na balkonu, jedan pas će sedeti između svoja dva pratioca na presvučenim sedištima, ili u krilu svoga vlasnika.

,,Na ovaj način se Bitef Teatar, upustio i kao institucija u jednu vrstu humanog eksperimenta, koji ima za cilj da podrži akciju zbrinjavanja životinja, ali i da pokuša da spreči da se surovost, bahatost i primitivizam, često u Srbiji oličeni u odnosu prema životinjama, ponovo razbuktaju oko nas’’, dodaje se u najavi akcije.

Akcija je pokušaj da se apeluje na svest građana da se prema životinjama ophode humano, ali je ujedno i apel za revnosnije sprovođenje zakona o dobrobiti životinja, a njom se Bitef Teatar pridružuje akciji RTV B92, u kojoj su do sad učešće uzeli mnogi pojedinici i institucije.

UKLJUČITE SE U AKCIJU OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: