Salon knjiga od 4. do 9. marta

Salon knjiga u Novom Sadu, čiji će specijalni gost biti ruski pisac Vladimir Vojnovič, tvorac književnog lika vojnika Ivana Čonkina, biće održan od 4. do 9. marta na Novosadskom sajmu.

Izvor: Beta, Foto: Tanug

Utorak, 26.01.2010.

11:14

Default images

Uporedo sa 16. Salonom knjiga, biće održana i 15. izložba ,,Art Ekspo", čija će postavka imati temu ..Džon Lenon. Joko Ono. Tito", kao i stručni simpozijum o umetnosti na kraju decenije i dodela likovnog priznanja ,,Sava Šumanović".

Na 16. Salonu knjiga biće održana tradicionalna manifestacija ,,Dani Laze Kostića", a posetioci će biti u prilici da sretnu i dobitnike najznačajnijih domaćih književnih nagrada, među kojima su NIN-ova, Vitalova, Andrićeva, Zmajeva, Sremčeva i druge.

I ove godine biće dodeljena književna nagrada ,,Laza Kostić" za književno stvaralaštvo i za najbolji izdavački poduhvat u prošloj godini, a najavljeno je i strukovno okupljanje književnih stvaralaca i kritičara.

Na izložbi ,,Art Ekspo", koja će biti postavljena u Kongresnom centru, biće predstavljene umetničke mirovne akcije ,,Akrons" koje su konceptualna umetnica Joko Ono i vođa ,,Bitlsa” Džon Lenon realizovali 1968. godine.

Učesnik te akcije bio je i nekadašnji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito koji se odazvao pozivu slavnog umetničkog para da u ime mira posadi dva hrastova žira. Dva drveta i danas postoje u bivšoj Titovoj rezidenciji u Beogradu.

Izložbu će pratiti i simpozijum ,,Umetnost na kraju decenije - centralnoevropske destinacije - podunavske zemlje", na kojem će učestvovati likovni kritičari iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: