Nastavak Crnog Gruje u januaru

Film "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi (NOB)", nastavak filma "Crni Gruja i kamen mudrosti", imaće bioskopsku premijeru 29. januara u beogradskom Sava centru.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2008.

12:00

Default images

Na konferenciji za novinare scenariste i režisera Radeta Markovića i članova glumačke ekipe, rečeno je da se pored filma snima i 15 epizoda serije "Drug Crni u NOB-u", koja bi trebalo da premijerno bude prikazana u drugoj polovini 2009. godine.

Kako je rečeno, od početka snimanja u prvoj nedelji septembra do sada je urađena skoro polovina posla na projektu "Drug Crni u NOB-u", u kome kao i u ranijem serijalu "Crni Gruja" glavne uloge igraju Nenad Jezdić, Boris Milivojević, Marinko Madžgalj i Nikola Kojo.

Umesto prevrtljivog Crnog Gruje iz vremena Prvog srpskog ustanka, Jezdić sada igra njegovog isto tako prefriganog potomka Životu Grujića - Druga Crnog, koji pokušava da se snađe u vihoru Drugog svetskog rata i nemačke okupacije Beograda.

"Priroda srpskog bića se ne menja, već samo okolnosti u kojima žive. Kod nas su prisutni uvek isti ljudi, to je nešto što nas stalno prati", rekao je Jezdić.

Ulogu vođe srpskih ustanika iz "Crnog Gruje", Kojo je u "Drugu Crnom" zamenio likom partizanskog komandanta Druga Starog, ali je naglasio da sada ne igra doslovno vođu komunističke Jugoslavije i partizana Josipa Broza Tita.

"Moj lik jeste poigravanje sa likom druga Tita, Bog da mu dušu prosti, ali nije direktna aluzija na njega. To je nešto slično, ali nije to to", rekao je Kojo.

Jezdićevog priglupog pomoćnika iz "Crnog Gruje" ponovo igra Boris Milivojević, koji je umesto Boleta postao njegov potomak četnički simpatizer Brale Kalabić, dok je Marinko Madžgalj umesto Čede Velje zaigrao crnogorski kadar Veselina Čegovića - Čea.

"Moj lik je isto potomak Čede Velje. Zabavno je što u svrhu ispunjavanja jednog zadatka mora biti preobučen u ženu da bi bio na izvoru događaja. Ovaj tekst je najbolji u odnosu na prethodne serijale", kaže Madžgalj.

Režiser debitant Rade Marković kaže da su osnovni uzor filmu "Drug Crni u NOB-u" brojni partizanski filmovi poput "Otpisanih" na kojima je odrastala njegova generacija, ali i engleska humoristička serija "Alo, alo".

"Glavni likovi su smešteni u kafanu u Skadarliji. Iz tog centra ilegalnog delovanja radiće sa okupatorima, četnicima i partizanima. Biće sigurno stvari koje će zaličiti na 'Alo, alo'. To nije naša namera, ali će sigurno biti takvih situacija", priznao je Marković.

Prema njegovim rečima, Zoran Cvijanović svoj lik iz "Crnog Gruje" nije ponovio u "Drugu Crnom" zbog drugih obaveza, a još je neizvesno da li će se kao specijalni gosti pojaviti ranije najavljivani glumci "Otpisanih" Voja Brajović i Dragan Nikolić, odnosno filmski "Valter" Bata Živojinović.

U "Drugu Crnom" specijalni gosti biće bubnjar Dragoljub Đuričić koji igra javnog dobošara, televizijski voditelj i glumac iz "Crnog Gruje i kamena mudrosti" Ognjen Amdidžić se pojavljuje kao pijanac, dok će radijski voditelj Igor Brakus biti "kvislinški komentator fudbalske utakmice".

U filmu igraju i Dragan Vujić, Slobodan Ninković, Nela Mihajlović, Lena Bogdanović, Dušanka Stojanović-Gild i Dragan Jovanović, koji ima trostruku ulogu Adolfa Hitlera, britanskog agenta Džejmsa Bolda i simpatizera partizana beogradskog muftije.

Marković kaže da bi trebalo da njegov film i serija, kao ranije "Crni Gruja", budu "štivo za zabavu, smeh, parodiranje nacionalne istorije i mentaliteta, u novom istorijskom miljeu".

"Druga Crnog u NOB-u" rade produkcijske kuće "Intermedia Network” i "BS grupa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: