Srpski filmovi na Zagrebdoksu

Na Četvrtom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zagreb Dox", koji će se održati od 25. februara do 2. marta, publika će moći da vidi 133 filma iz 30 zemalja, među kojima i iz Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.01.2008.

09:15

Default images

Osim što će se u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji 60 filmova takmičiti za nagradu "Veliki pečat", u okviru festivala prikazaće se retrospektiva japanskih dokumentaraca, filmovi koje su današnji režiseri snimali za vreme školovanja, filmovi režisera Marcela Lozanskog i Petra Krelje, muzički dokumentarci...

Narocitu pažnju izazvaće kao i svake godine "Kontroverzni Dox" u okviru koga će se prikazati film "Pad Krajine" Filipa Švarma i "Škorpioni - spomenar" Lazara Stojanovića.

Po recima direktora i selektora festivala Nenada Puhovskog, na tom najvećem međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u regionu prikazaće se najbolji i najzanimljiviji filmove nedavne dokumentarne produkcije, među kojima su mnogi pobednici velikih filmskih festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: