Spektakl Faith No More za pamćenje

Uz gledanje finala Mundijala u Južnoj Africi i nastupe Faith No More i The Chemical Brothers završen je 11. EXIT.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

01:51

Default images

Veći deo poslednjeg dana EXIT-a prošao je u čekanju početka utakmice Španija - Holandija, a onda i u gledanju finala na video bimovima po celom Petrovaradinu, kao i na „Rege“ stejdžu.

Program na "Main Stageu" počeo je nastupom slovenačkog benda Elvis Jackson, a posle njih paraleleno sa utakmicom nastupili su Asutral(ijan)ci Pendulum.

Početak nastupa zvezda večeri i celog Festivala, američkog sastava Faith No More kasnio je celo poluvreme, tako da je njihov set počeo u 23.15h. Procenjuje se da je ispred Glavne bine u tom trenutku bilo više od 35.000 ljudi. Kultni sastav prošetao je kroz svoje hitove, od “Reunited” i "Evidence" do "Easy" i "Midlife Crisis"… Publika je fantastično prihvatila bend, a harizmatični Mike Patton pozdravio je fanove sa nostalgičnim usklikom “Zdravo, Jugoslavijo” i "nadahnutom" obradom pesme "Hajde Jano kolo da igramo" i to iz dva pokušaja. Usput je izluđivao obezbeđenje, testirao kvalitet scenografije i krana, dobacivao publici i tehničkim licima - ili jednostavnije, napravio šou kakav odavno nije viđen. Bez neke veće konkurencije, nastup Faith No More je događaj po kojem će se pamtiti ovogodišnje izdanje EXIT-a.



Tokom noći nastupili su The Chemical Brothers, Crystal Castles, Bambi Molesters, Consecration, Ritam nereda, Jamaica… Poslednji nastup održao se na "mt:s Dance Areni", gde je za gramofonima bio A Trak. Od 7.30h predviđeno je bilo da svi di-džejevi puštaju muziku zajedno, što će ujedno biti i poslednji zvanični nastup na ovogodišnjem EXIT-u.

11. EXIT festival održao se od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Za četiri dana na 20 bina nastupilo je više od 600 izvođača, a prema procenama organizatora Festival je prosečno po danu pratilo 40.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: