Razdor zbog Temeljnog ugovora: "Pada vlada, suspendujemo odmah"; "Ne brinete nas"

Demokratska partija socijalista pokrenuće danas inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore, prenose tamošnji mediji.

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2022.

10:30

Razdor zbog Temeljnog ugovora:
Foto: EPA-EFE/ IGOR KUPLJENIK

Iz te partije su saopštili da je inicijativa otvorena za sve one koji takođe smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore.

"Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade", istakli su predstavnici partije čiji je lider aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

U međuvremenu se oglasio i pokret URA premijera Dritana Abazovića, i naveo da ih ne brinu najave DPS-a. Oni su pozdravili potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i "rešavanje ovog decenijskog pitanja kojem je neosnovano pridat ogroman značaj".

"Za izglasavanje nepovjerenja Vladi neće imati većinu jer vjerujemo da će se Skupština Crne Gore i partije u njoj znati na pravi način odrediti prema odgovornoj i racionalnoj državnoj politici nasuprot netrpeljivosti, neosnovanim tenzijama, problemima i ekstremizmu", naveli su oni na svom nalogu na Tviteru. U njihovom fokusu nadalje su, kako ističu, životne, egzistencijalne teme.

Podsećanja radi, ranije danas poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije potpisao je Temeljni sporazum sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Treba napomenuti da je upravo lider pokreta URA Abazović formirao koaliciju sa DPS-om te je formirana nova Vlada Crne Gore, pošto je prethodno izglasano nepoverenje vladi tadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića.

Šta je sve prethodilo potpisivanju Temeljnog sporazuma, pročitajte u tekstu na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: