"Rusija je već započela treći svetski rat"

Šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin u intervjuu za makedonski portal Plus info ocenjuje da je Rusija već počela treći svetski rat, koji je nazvao hibridnim

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

13:24

Foto: Gettyimages

Na pitanje da li je ta oceana previše smela, šef ukrajinske diplomatije je odgovorio: "Ne" i dodao da to ozbiljno misli.

"Kod nas u Ukrajini taj rat je započet i sa militantima i sa nekonvencionalnim, hibridnim sredstvima, dok se u drugim delovima Evrope, zasada, vodi samo na nekonvencionalan način.... Ja ozbiljno to kažem. Nije to moj neki moto", rekao je Klimkin, u intervjuu koji je danas preneo dnevnik "Sloboden pečat".

Prema njegovom mišljenju, ono što se dešava u ; Siriji Rusija "gleda kroz prizmu tog hibridnog trećeg svetskog rata".

Kako je istakao, Rusija, koja podržava Asadov režim, ne uzdržava se samo u postizanju svojih ciljeva, već i sredstvima za njhovo postizanje".

"Sada, kada gledamo primenu hemijskog oružja, kada gledamo slike iz Alepa i iz Dume, kada gledamo da se u Solzberiju dešava ne samo specijalna oprecija, već nešto što ugrožava živote mnogih građana, kada vidimo da se Rusija meša u institucije mnogih država u svetu, mogu da kažem da je Rusija već počela treći svetski rat", rekao je Pavlo Klimkin.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine je intervju za Plus info, koji je preneo dnevnik "Sloboden pečat", dao tokom boravka u zvaničnoj poseti Makedoniji u sredu i četvrtak

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: