UN: Broj gladnih kojima je ugrožen život 124 miliona

UN objavile Globalni izveštaj o prehrambenoj krizi u kojem se navodi da je u svetu 124 miliona akutno gladnih, što znači da su im životi ugroženi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

10:52

UN: Broj gladnih kojima je ugrožen život 124 miliona
Foto: Getty Images

Kako prenosi AP, to je povećanje u odnosu na 2016. kada je bilo 108 miliona osoba koje pate od akutne gladi.

Navodi se da je ovo povećanje uglavnom izazvano novim ili pojačanim sukobima u Mjanmaru, Nigeriji, Jemenu i Južnom Sudanu, kao i sušom koja je pogodila nekoliko afričkih zemalja.

U izveštaju se upozorava da će se ovakva situacija nastaviti u 2018, a da se očekuje da će Jemen ostati zemlja u kojoj će najviše nedostajati hrane.

AP navodi da se radi o godišnjem međuvladinom izveštaju koji sačinjavaju agencije UN, Evropska unija i organizacije koje se bave prehrambenom politikom, a koji je pokrenut 2016. kako bi se promovisala veća koordinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: