DJB podneo žalbe zbog "lažne liste"

Pokret Dosta je bilo podneo tri žalbe Upravnom sudu protiv rešenja GIK kojim je odbijen prigovor o proglašenju izborne liste sličnog imena.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

10:15

DJB podneo žalbe zbog

Naime, Gradska izborna komisija prihvatila je listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad", za koju DJB tvrdi da je lažna.

"Vojin Biljić, Saša Radulović i građanin Vuletić izjavili su žalbu protiv rešenja GIK, pri čemu su Biljić i Radulović zahtevali javnu raspravu pred Upravnim sudom jer imaju pravo da učestvuju u postupku", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da sud mora da donese odluku u roku od 48 sati.

DJB je podneo prigovor jer je prema njihovom mišljenju GIK proglasio listu čiji je cilj da birače "dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za lažnu listu".

"GIK na ovaj način omogućava vršenje krivičnog dela povrede izbornog prava gradjana, zbog čega se ovo rešenje moralo oglasiti ništavim", naveo je DJB.

Radulović je GIK podneo prigovor zbog neovlašćenog korišćenja imena "Dosta je bilo".

"Očigledno je da je cilj podnošenja liste sa ovim nazivom dovodjenje u zabludu birača, a na ovo ukazuje i činjenica da je nosilac liste izvesni Radulović, koji ima isto prezime kao i šef poslaničke grupe Dosta je bilo i predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: