Ostao bez prsta, lekar: Rehabilitacija, komisija: Na posao

Sve češće se pacijenti žale da lekarske komisije ne žele da im produže bolovanje iako se ne osećaju dobro.

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2017.

20:19

Ostao bez prsta, lekar: Rehabilitacija, komisija: Na posao
Screenshot/O2

Jednom Leskovčaninu koji je doživeo tešku povredu i ostao bez prsta, lekari sa Vojno Medicinske Akademije su preporučilil produženje bolovanja, ali kada se vratio kući lekarska komisija je to odbila i odlučila da ga vrati na posao.

"Mene ruka još uvek boli, još uvek to nije kako treba", kaže Danijel Todorović

Danijelu Todoroviću je krajem avgusta mašina za cepanje drva odsekla palac i deo kažiprsta. Nakon operacije koja je trajala pet sati i lečenja u Beogradu lekari sa Vojno medicinske akademije su sredinom novembra preporučili rehabilitaciju i produžetak bolovanja.

"Kada sam otišao na zakazani pregled u Beograd, moj lekar je rekao da tretman nije dobro urađen u Leskovcu i da moram još mesec dana da produžim tretman još najmanje mesec dana", navodi on.

Lekarske komisije u filijali Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u Leskovcu nisu se složile sa mišljenjem lekara sa VMA.

"Dužina sprečenosti za rad mogla je da traje do 15.oktobra ali je komisija odobrila i dodatno bolovanje do 23. novembra. U obrazloženju lekarskih komisija tada je navedeno da je pacijent dobrog zdravstvenog stanja, spososban za rad. Na osnovu svega može se zaključiti da je imenovani u prethodnom periodu ostvarivao sva prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima", saopšteno je iz RFZO.

Danijel je zaposlen u pogonu za preradu drveta gde radi na opasnijim mašinama od one koja mu je odsekla prst.

Od prvog decembra Danijel je počeo da radi i ostao je bez rehabilitacije.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: