Orban: Završili smo izveštaj o Sorosu, želi da ruši vlade

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da su obaveštajne službe završile izveštaj o "mreži Džordža Sorosa".

Izvor: B92

Petak, 01.12.2017.

14:24

Orban: Završili smo izveštaj o Sorosu, želi da ruši vlade
Foto: Getty Images

Kako je rekao, taj izveštaj "potvrđuje navode da američki finansijer pokušava da se meša u parlamentarne izbore u toj zemlji sledeće godine".

"Soroseva mreža radi kao partija: želi da ukloni i oslabi vlade koje se protive naseljavanju muslimana", rekao je Orban za državni Radio Košut, prenosi MTI.

On je rekao da očekuje da "Soroševa mreža" nastavi propagandu, jača grupe civilnog društva, "plati stotine ili hiljade ljudi" i uspostavi civilne centre širom zemlje koji će funkcionisati kao političke stranke tokom kampanje.

Na pitanje koji deo izveštaja će biti objavljen, Orban je naveo da vlada mora da bude oprezna zato što nijedna zemlja ne želi da pokazuje svoje obaveštajne kapacitete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: