Dva jaka potresa u Pacifiku, pojavio se talas cunamija

Zemljotres jacine 6,6 stepeni Rihterove skale zabeležen je u Pacifiku, 67 kilometara istočno i severoistočno od ostrva Lojote Nove Kaledonije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.11.2017.

23:20

Dva jaka potresa u Pacifiku, pojavio se talas cunamija
Getty images

Zemljotres čija je dubina bila na 20,5 kilometara, dogodio se samo nekoliko sati nakon podrhtavanja jačine 6,4 stepena na 74 kilometra istočno od ostrva Lojote, prenosi Rojters.

Centar za upozoravanje na cunami je potom javio da je "primećen talas cunamija".

Ranije je, kako je Ansa prethodno izvestila, severni deo Italije u popodnevnim časovima pogodio je zemljotres jačine 4,4 stepena Rihterove skale s epicentrom u gradiću Fornovo di Taro u provinciji Parma, nakon što je prethodno u istoj provinciji registrovan potres od 3,3 stepena Rihterove skale u mestu Varano de' Melegari.

Ljudi su navodno iz straha izašli na ulice, ali da nisu zabeležene nikakve žrtve niti materijalna šteta.

"Veliki strah naterao je ljude da zovu vatrogasce i karabinjere pošto opština nije radila, ali nema izveštaja o šteti", kazala je italijanskoj agenciji gradonačelnica Fornovo di Tara Emanuela Grenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: