Kremlj: Biće susreta na ovaj ili onaj način

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva prima kontradiktorne signale iz SAD o mogućem sastanku Vladimira Putina i Donalda Tramp u Vijetnamu.

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

09:37

Kremlj: Biće susreta na ovaj ili onaj način
Foto: Thinkstock

Navodi se da je Peskov, takođe, kazao novinarima da će se Putin sastati sa Trampom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) "na ovaj ili onaj način".

Bela kuća objavila je prethodno da predsednik SAD Tramp neće održati odvojeni sastanak sa ruskim predsednikom Putinom na marginama samita APEC u Vijetnamu.

"U vezi sa sastankom sa Putinom, taj sastanak nikada nije potvrđen i neće biti održan zbog preklapanja rasporeda obe strane", rekla je novinarima neposredno pred sletanje u vijetnamsko letovalište Da Nang portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Ona je ipak dodala da će Tramp i Putin "biti na istim mestu".

"Hoće li oni naleteti jedan na drugog i reći 'zdravo'? Svakako je to moguće i verovatno. Ali, kada je reč o planiranom, formalnom sastanku, nema ga u rasporedu i ne očekujemo da će ga biti", poručila je Sandersova.

Rojters prenosi da su ruske agencije objavile da je portaparol Kremlja Peskov ranije kazao da se na eventualnom sastanku Putina i Trampa i dalje radi.

"Razgovori se nastavljaju. Ništa još nije razjašnjeno", rekao je Peskov.

Tramp je jutros stigao u Vijetnam na samit APEC što mu je četvrta stanica na 12-dnevnoj turneji po Aziji. U govoru koji je održao u Da Nangu Tramp je izneo američku viziju "slobodnog i otvorenog Indo-pacifičkog regiona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: