Na FPN novi master studijski program o migracijama

U novoj akademskoj godini na Fakultetu političkih nauka počeće i novi master studijskog programa posvećenog migracijama, prvi takve vrste u regionu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.09.2017.

17:06

Na FPN novi master studijski program o migracijama
Ilustracija: GettyImages

Na studije će moći da se upiše 50 akademaca, a konkurs je otvoren do 30. septembra. Ovaj studijski program donosi 60 ESPB bodova, uz uslov da je u prethodnim osnovnim studijama već stečeno 240 ESPB bodova.

Master studije ponudiće širok spektar znanja iz oblasti bezbednosnog, ekonomskog, socijalnog, demografskog i geografskog aspekta migrantskih kretanja.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, o programu su govorili neki od njegovih tvoraca - dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, šefica kancelarije Međunarodne organizacije za migracije Lidija Marković, kao i predstavnica Švedske agencije za razvoj i saradnju Jovana Mihajlović.

Dekan je naveo da se na programu radilo duže od dve godine, uz učešće najvećih stručnjaka u toj oblasti i angažman 12 predavača.

"Srbija je pokazala humanost u migrantskoj krizi, a sada su nam potrebna stručna i specifična znanja u toj oblasti", kazao je Simić.

Predstavnica Međunarodne organizacije za migracije Lidija Marković istakla je da je u dosadašnjem toku prijavljivanja najveće interesovanje vladalo među zaposlenima u državnim službama. Napomenula je i da bi program mogao da bude od koristi i predstavnicima civilnog sektora.

Predstavnica Švedske agencije za razvoj i saradnju Jovana Mihajlović smatra da bi master studijski program posvećen migracijama trebalo popularisati i mimo granica Srbije, u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: