NS: Nacistički grafiti na Limanu II

Na nekoliko zgrada na Limanu II u Novom Sadu osvanulo je više nacističkih grafita, koju su kako 021.rs saznaje odmah i prekrečeni, a policija je obavila uviđaj.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

12:12

NS: Nacistički grafiti na Limanu II
Tanjug

Prema informacijama 021.rs, grafiti mržnje bili su ispisani na zgradama u Fruškogorskoj 4, 6, 8, 17, 19 i 21, Milice Stojadinović Srpkinje 2, 4 i 6, na Bulevaru cara Lazara 7 i u Blagoja Parovića 1 i 3.

Grafiti koji su ispisani, a tokom prepodneva i prekrečeni, bili su "Smrt policiji", "Skinuli ste značke, ali vas odaje smrad", "Dogodine u Prizrenu, Kninu, Vukovaru...", "4S", "Živela monarhija", "Smrt cinkarošima" sa nacrtanim krvavim nožem, "13.12", "FKV", "Bolje sida nego korida", "Voša #1", "Firma 1989" i drugi, a sve je pratilo desetak kukastih krstova.

Čak je na jednom mestu bila nacrtana crvena zastava u čijoj sredini je bio kukasti krst.

Većina grafita mržnje praćena je kukastim krstovima i ispisana više puta, a po pojedinim se može pretpostaviti da su autori pripadnici ili simpatizeri navijačke grupe FK "Vojvodine".

Iako su skoro svi grafiti prekrečeni, ostali su oni koji su ispisani na saobraćajnim znacima, što se vidi i na fotografiji koju je 021.rs snimio u Fruškogorskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: