"Alija u Handžar diviziji? Bio je partizan, tužiću Dodika"

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da će tužiti predsednika RS Milorada Dodika zbog njegove izjave o Aliji Izetbegoviću.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

23:09

Foto: Tanjug

Dodik je ranije izjavio da je Alija Izetbegović služio vojsku u Handžar diviziji.

"Alija je bio regrutovan u partizansku vojsku, a Dodik će svoje tvrdnje dokazivati na sudu", poručio je Izetbegović, prenosi portal Faktor.ba.

Izetbegović se u kakanjskom Domu kulture obratio velikom broju prisutnih na svecanoj akademiji povodom 27. godišnjice osnivanja Opštinske organizacije SDA Kakanj.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedelju da je snimanje filma o životu Alije Izetbegoviće samo način da se "opere njegova biografija".

Dodik je rekao da je politika Alije Izetbegovića bila "politika smrti za mnoge Srbe, politika muslimanskog nacionalizma i ekspanzionizma na ovim prostorima".

Alija Izetbegović je, kako je kazao Dodik, napisao Islamsku deklaraciju i bio je poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu.

"Imajući u vidu sve to i činjenicu da je Aliju Izetbegović, kako je saopštio Haški tribunal na dan njegove smrti, samo smrt sprečila da završi u Haškom tribunalu i odgovara za zločine, ovo vidimo kao način da se opere njegova biografija", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Ambasada Turske u BiH je nedavno saopštila da će turska državna televizija TRT snimiti u BiH seriju o Aliji Izetbegoviću, a planirano je da snimanje serije traje 75 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: