Sud: Nepotpun zahtev za nastavak suđenja za Srebrenicu

Viši sud u Beogradu saopštio je da je nepotpun zahtev tužioca za ratne zločine za nastavak krivičnog postupka po optužnici za ratni zločin u Srebrenici1995.

Izvor: Beta

Utorak, 25.07.2017.

21:44

Sud: Nepotpun zahtev za nastavak suđenja za Srebrenicu

Kako se navodi u saopštenju, Viši sud u Beogradu je pismeno obavestio tužioca za ratne zločine da je zahtev koji je podneo sudu nepotpun, jer nije dostavljen akt na osnovu kojeg je moguće nastaviti predmetni krivični postupak, a nakon donošenja rešenja Apelacionog suda u Beogradu kojim je odbačena optužnica Tužilaštva za ratne zločine.

Tužilac za ratne zločine podneo je Višem sudu u Beogradu zahtev za nastavak krivičnog postupka protiv optuženih za ratni zločin protiv civila u Srebrenici tokom jula 1995. godine, navedeno je ranije na sajtu Tužilaštva.

Kako se dodaje, tužilac za ratne zločine je 17. jula podneo Višem sudu u Beogradu - Odeljenju za ratne zločine Zahtev za nastavak krivičnog postupka po optužnici za događaje u Srebrenici.

Optužnica Tužilaštva za ratne zločne od 21. januara kao inicijalni akt za vođenje ovog krivičnog postupka odbačena je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda u Beogradu, jer je prema mišljenju tog suda optužnicu podigao neovlašćeni tužilac pa je "formalno pravno optužnica nepostojeći akt".

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu su optuženi Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih u mestu Kravica jula 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi koji se brane sa slobode odbacili su navode optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: