EU razmišlja o novim sankcijama Severnoj Koreji

Evropska unija saopštila da razmatra pooštravanje sankcija koje su uvedene Severnoj Koreji zbog prvog testiranja interkontinentalne balističke rakete.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

14:19

EU razmišlja o novim sankcijama Severnoj Koreji
Getty images

EU je u saopštenju osudila ranije severnokorejsko testiranje kao "ozbiljnu pretnju po međunarodni mir i bezbednost" i pozvala na obustavljanje takvih mera.

Uz postojeće sankcije, navodi se u saopštenju, EU će "razmatrati dalje prikladne odgovore" u koordinaciji s partnerima i UN.

EU je takođe podržala napore Južne Koreje da pregovara sa Severnom Korejom.

Južna Koreja pozvala je ranije danas Severnu Koreju na razgovore kako bi smirila tenzije na poluostrvu, što je prvi predlog za dijalog od maja, kada je na vlast došao predsednik Južne Koreje Mun Džae-in.

Severna Koreja je od početka 2016. godine izvela nekoliko desetina raketnih i nuklearnih proba, iako joj je to zabranjeno rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: