Dačić: Neću da širim – kako Skoplje s nama, tako mi s njim

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se Skoplje bude ponašalo prema Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 12.07.2017.

23:49

Dačić: Neću da širim – kako Skoplje s nama, tako mi s njim
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je to izjavio povodom reakcija Makedonije posle njegove ocene o priznavanju imena te države, pišu "Večernje Novosti".

"Više puta sam makedonskim zvaničnicima poručio: kako se vaša država u međunarodnoj poltičkoj areni i organizacijama bude ponašala prema Srbiji, tako ćemo se i mi ponašati prema vama", rekao je Dačić za taj beogradski list.

Srpski šef diplomatije je napomenuo i da "dalje uopšte ne bi širio priču na tu temu".

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je juče da žali zbog izjave Dačića, date u Atini da je Srbija pogrešila što je priznala Makedoniju pod ustavnim imenom.

"Bili smo zajedno u jednoj federalnoj državi, kao Republika Makedonija i Republika Srbija delimo mnogo stvari. Ubeđen sam da dva prijateljska naroda preferiraju da imaju odnose bazirane na uzajamnom poštovanju, razumevanju i evropskom duhu", napisao je Dimitrov na svojoj Fejsbuk stranici.

Makedonija je bila među 92 zemlje koje su na Generralnoj skupštini Unesko glasale za prijem Kosova u tu organizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: