Nezvanično: Kurti ispred Veseljija

Centar za rezultate i brojanje završio je prebrojavanje uslovnih glasova, a Centralna izborna komisija će sutra izaći sa konačnim rezultatima izbora.

Izvor: B92, kossev.info

Sreda, 28.06.2017.

21:08

Nezvanično: Kurti ispred Veseljija

Portparol CIK Valjmir Eljezi rekao je za Kosovapress da je prebrojavanje uslovnih glasova završeno i da će CIK sutra objaviti konačne rezultate izbora, održanih 11. juna.

"Nadamo se da će CIK izaći sa konačnim rezultatima, nakon obavljenih svih procedura u Centru i nakon prebrojanih uslovnih glasova. Verujemo da će veoma brzo CIK izaći sa rezultatima," rekao je Eljezi.

Prema njegovim rečima, odmah po objavljivanju rezultata, počinje period od 24 sata za podnošenje prigovora Izbornoj komisiji za prigovore i žalbe.

"Moraćemo da sačekamo da istekne taj rok, u slučaju da bude eventualnih prigovora, a zatim i odluku ove institucije o tom prigovoru, kako bi se nastavilo dalje sa potvrdom konačnih rezultata," kazao je Eljezi.

Prema nezvaničnim informacijama, kandidat za premijera iz pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti dobio je 136.625 glasova, za razliku od lidera Demokratske partije Kosova, Kadrija Veseljija, za koga je glasalo 125.866 glasača.

Sledi kandidat za premijera koalicije LDK-AKR-Alternativa, Avdulah Hoti, sa 112.882 glasova.

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera pobedničke koalicije PAN, dobio je 98.458 glasova, dok lider Inicijative za Kosovo, Fatmir Ljimaj, ima 30.289 glasova, prenosi Telegrafi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: