"Ja sam u K. Mitrovici, Haradinaja nema... Tako će i biti"

Biračka mesta na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu otvorena su u sedam časova i na severu Kosova i glasanje protiče bez problema.

Izvor: B92

Nedelja, 11.06.2017.

09:28

Na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u severnoj Kosovskoj Mitrovici glasao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Ljubomir Marić, a svoju podršku glasačima dao je i direktor Kancelarije Marko Đurić, koji je jutros u Kosovskoj Mitrovici.

On je u izjavi za RTS rekao da je ovo još jedan od sudbinskih dana za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Srpska lista na ovim izborima predstavlja oličenje jedinstva države Srbije i srpskog naroda na KiM i jedino Srpska lista može da garantuje očuvanje te pupčane vrpce između našeg naroda i institucija na KiM i države Srbije", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, "druge (srpske) liste na ovim izborima vodile bi presecanju svih organskih veza koje postoje i sprovođenju separatističke politike".

"Zato je važno da građani u što većem broju izađu na birališta, jer samo većim odzivom garantujemo očuvanje institucija Srbije na ovom području, garantujemo sprečavanje formiranja tzv. vojske Kosova i jedino Srpska lista može i hoće to da obezbedi", rekao je Đurić .

Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je nedopustivo da međunarodna zajednica ćuti na sve pretnje albanskih političara da Srba na KiM ne treba da bude i da niko ne treba da se vrati .

"O svim pritiscima koji se ovde sprovode, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće u Generalnoj skupštini UN i na svim drugim mestima, to mora da se čuje i da bude zaustavljeno", rekao je Đurić.

On je podsetio da su mnogo puta vlasti u Prištini pokušavale da ga spreče da dođe na Kosovo i da u tome nisu uspeli.

"Ja sam ovde u Kosovskoj Mitrovici, Ramuša Haradinaja nema. Ovde živi srpski narod i tako će biti", rekao je Đurić.

Na Kosovu se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, na kojima učestvuje 26 političkih subjekata, od kojih je pet srpskih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: