“Šokantni napadi na novinare na dan inauguracije“

Fondacija Slavko Ćuruvija najoštrije osuđuje verbalne i fizičke napade kojima su bili izloženi novinari i novinarke Danasa, Insajdera, Radio Beograda i Vajsa.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

21:42

“Šokantni napadi na novinare na dan inauguracije“
Thinkstock

“U pitanju je najveći broj napada na novinare zabeležen u jednom danu u Srbiji poslednjih godina. Duboko je uznemiravajuća činjenica da su novinari napadnuti prilikom izveštavanja u vezi sa događajem od najvišeg formalnog značaja za očuvanje demokratskog poretka u Srbiji, a to je inauguracija predsednika Republike. Ali, to nije sve“, navodi se.

Prema svedočenju novinara Insajdera i Vajsa, napadači su, na upozorenje novinara da će zvati policiju, odgovorili sa “Policija vam ne može pomoći“.

“I zaista, policija ne samo da nije reagovala, nego je nakon incidenta legitimisala novinare, a ne napadače. Prema tvrdnjama novinara, policija je ostala po strani i prilikom drugih napada. Imajući to na umu, poruka koju su institucije danas svojim (ne)delovanjem poslale novinarima, ali i svim građanima Srbije, upravo je zastrašujuća. Zato je brza i efikasna reakcija policije i tužilaštva jedini odgovarajući način da se država izjasni o današnjim događajima i javnosti Srbije odgovori na jednostavno pitanje: da li sutra treba da se plašimo više nego danas?“, zaključuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: