Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija je realnost

Makedonija treba da prihvati realnost - to je izbor predsedavajućeg Sobranja kojeg treba svi da podrže jer je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

19:39

Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija je realnost
Foto: Thinkstock

To je izjavio lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Ali Ahmeti.

Kako navodi "Radio Slobodna Evropa" na makedonskom jeziku, Ahmeti je kazao da ovim prenosi poruku zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Brajana Hojt Jia sa kojim se danas sastao u rezidenciji američkog ambasadora u skopskom naselju Bardovci.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Ahmeti je kazao da njegova stranka rešena da nastavi proces formiranja nove vlade.

"Nakon ovoga što se desilo u parlamentu krajnje vreme je da svi shvate da zemlja ide u negativnom pravcu i da se prihvati nova realnost, odnosno izbor novog predsedavajućeg Sobranja", rekao je Ahmeti.

On se zahvalio međunarodnoj zajednici na podršci Džaferiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: