Vučić s Mekejnom: Razgovor išao u tri pravca

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je s američkim senatorom Džonom Mekejnom razgovarao "u tri pravca".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2017.

14:43

Vučić s Mekejnom: Razgovor išao u tri pravca
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

"Prvo, to je održavanje mira i stabilnosti u regionu. Drugo, to su naši bilateralni odnosi. Treće je učešće Srbije u globalnim tokovima i naši stavovi o važnim pitanjima u svetu", naveo je Vučić na konferenciji za medije posle sastanka s Mekejnom.

Kako kaže, on i Mekejn su imali "uspešan radni ručak".

"Razgovarali smo o tome da ćemo mnogo i vremena i snage uložiti u očuvanje mira, o našim naporima da se što pre nastavi dijalog u Briselu, kao i o izgradnji odnosa sa Crnom Gorom, Makedonijom, Albanijom na najbolji mogući način", kaže Vučić.

Vučić je rekao i da je su on i Mekejn razgovarali i o mirovnim operacijama, evropskom putu Srbije, međusobnim odnosima dve zemlje, vežbama i aktivnostima.

"Imali smo osam zajedničkih vežbi u 2016, predviđeno je šest ili sedam u 2017. i preko stotinu zajedničkih aktivnosti. To je veoma korektna saradnja", rekao je Vučić.

On je naveo i da je Mekejnu ponovio da Srbija ne želi da pripada nijednom vojnom paktu.

"Hvala Mekejnu na poseti, jedan je od važnih ljudi u SAD i hvala mu što pokazuje brigu za Zapadni Balkan. Hvala mu što mu nije teško da čuje nešto drugačije reči u Srbiji nego u drugim zemljama regiona", rekao je Vučić i naveo da je Mekejn uvek dobrodošao u Srbiji.

Mekejn je bio kandidat na predsedničkim izborima u SAD 2008. godine, ali je poražen od Baraka Obame.

Vučić i Mekejn su se pre konferencije za medije sastali u vili "Mir". Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Mekejn: Zabrinut sam zbog Rusije, dva svetska rata počela ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: