Ciklon Debi stigao do Australije, surfere ne zanima /VIDEO

Snažan ciklon Debi prošao je severnu australijsku obalu i napravio izvesnu materijalnu štetu, a povređen je jedan muškarac, na koga se srušio zid kuće.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

07:27

Ciklon Debi stigao do Australije, surfere ne zanima /VIDEO
Foto: Tanjug

On je prebačen u bolnicu, ali nije poznato u kakvom se stanju nalazi, prenose agencije.

Kako se navodi, jaki vetrovi, obilne kiše i povećan nivo mora pogodili su rano jutros severnu australijsku obalu, napravili štetu na kućama, uništili čamce u marinama i ostavili oko 50.000 domaćinstava bez struje u tom delu Australije.

Rojters navodi da je vetar dostigao brzinu od 260 kilometara na sat, a ciklon je svrstan u četvrtu kategoriju, što je samo jedna manje od najopasnije pete kategorije. Ciklon Debi je stigao do obale nešto posle dva sata ujutru po lokalnom vremenu, a vlasti navode da su telefonske veze bile u prekidu, kao i emitovanje nekoliko televizijskih kanala.

Zatvorene su luke, kao i aerodromi, rudnici, škole.

U nižim predelima očekuju se poplave jer je oluja napravila velike talase i podigla nivo mora.

Iako je naređena evakuacija stanovnika, policija je Rojtersu rekla da nisu sigurni da su svi stanovnici poslušali to naređenje. Kako su kazali, oluja nije zaustavila neke surfere koji su otišli na jednu od plaža kako bi surfovali.

U toku noći, ciklon Debi je oštetio je krovove i električne vodove na ostrvu Vitsandej.

Vlasti su upozorile da će ciklon, koji se sporo kreće, nekoliko sati da se "tutnji" kroz regiju, pre nego što počne da slabi, navodi AP i dodaje da su vlasti primile 98 poziva za pomoć, kao i da su odgovorile na većinu tih poziva.

Ciklon preti i da uništi ili ozbiljno ošteti brojne useve na farmama, poput useve paradajza, manga i paprika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: