"Vučić otkrio šta je pričao sa Merkelovom, Mustafom..."

Premijer Srbije Aleksandar Vučić za Dnevni avaz je “otvoreno govorio o razgovorima sa Angelom Merkel“, preneo je Tanjug.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

17:03

Tanjug

Kako se navodi, Vučić je tokom boravka u Sarajevu dao intervju Dnevnom avazu, koji će biti objavljen u sutrašnjem broju, a u kojem, kako se navodi, on otvoreno govori sa kakvom porukom je došao u glavni grad BiH i šta mu je kazala nemačka kancelarka Angela Merkel, sa kojom se susreo neposredno pre dolaska u BiH.

U najavi ovog intervjua stoji da je srpski premijer odgovori ona pitanje hoće li biti sukoba na Balkanu, zatim kako gleda na odbacivanje revizije Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije, kao i hoće li Srbija nakon ovakve odluke priznati "genocid" u Srebrenici i u Skupštini Srbije usvojiti rezoluciju s takvom odredbom.

Navodi se i da premijer Vučić u intervjuu za Avaz otvoreno govori i o bošnjačko-srpskom dijalogu i njegovoj neophodnosti, te šta će reći Bakiru Izetbegoviću, bošnjačkom članu Predsedništva BiH.

Poručio je da sa Izetbegovićem nema problem da razgovara.

Premijer Vučić je odgovorio, dodaje se, i na pitanje da li je on tražio od Milorada Dodika da odustane od referenduma 2018. godine, kao i o rastu uticaja Rusije i Turske na Balkanu...

Avaz navodi i da je premijera Vučića pitao da li se sinoć sporečkao s premijerima Kosova i Albanije na večeri u sarajevskom "Libertasu", kako su preneli beogradski mediji, te da je odgovorio:

"S Edijom Ramom nisam imao ništa. Imali smo korektan odnos i razgovor. Što se tiče Ise Mustafe samo sam mu rekao: "Ovo za otimanje imovine, jesi to sam smislio ili ti je neko pomogao?". Onda su od tog napravili... To sam mu rekao kada smo dolazili, u uvodnom delu... ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: