Kremlj "spušta loptu": Još nije bilo kontakta sa Trampom

Kremlj smatra da se o inicijativama predsednika SAD Donalda Trampa može razgovarati tek nakon što počnu kontakti između nove američke administracije i Moskve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

12:07

Default images

To se još nije dogodilo, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Sada je rano govoriti o bilo kakvim inicijativama jer u ovom trenutku predsednik Tramp tek počinje sa aktivnostima", rekao je Peskov novinarima, istakavši da treba sačekati da kontakti počnu, prenosi Tass.

Peskov je izrazio očekivanje da uskoro bude utvrđen datum prvog telefonskog razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i novog američkog predsednika, ali je rekao da, za sada, nema informaciju o tome kada bi njih dvojica mogla da održe svoj prvi sastanak, navodi Rojters.

Prema njegovim rečima, kontaktima između Moskve i Vašingtona u vezi sa datumom prvog telefonskog razgovora Putina i Trampa bavi se rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Peskov je dodao da je prerano govoriti o detaljima bilo kakve moguće saradnje između Rusije i SAD u borbi protiv islamskih ekstremista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: